fbpx

PSsSt, FijNPrOever...

Na het geweldige succes van afgelopen jaar komen we ook dit jaar terug met het ‘Rotterdams Kampioenschap Blindproeven’.

Op zowel vrijdag 27 oktober als zaterdag 28 oktober staat er een blindproefsessie gepland waarbij je je geluk kan beproeven.

Sleep jij dit jaar de titel en een krankzinnig prijzenpakket in de wacht?

Schuilt er een KamPiOen in jOu?

Op RYPP Wijnfestival valt er veel te ontdekken. Zo kun je boeiende masterclasses en proeverijen volgen en je wijnkennis bijspijkeren. Maar durf je het ook aan om je proefskills te testen? Doe dan mee met het Rotterdams Kampioenschap Blindproeven en maak kans op de felbegeerde titel, een krankzinnig prijzenpakket en de wisselbeker in de vorm van een ‘levengrote muselet’. Het Rotterdams Kampioenschap Blindproeven wordt net als vorig jaar gehost door topsommeliers Lukas Wiegman en Thomas Traa van NOTK Wine Bar.

Iedereen die van wijn houdt en er iets van weet kan meedoen. Je hoeft dus geen professional of sommelier te zijn. Let op, want de plekken zijn beperkt en vol is vol. Grijp dus snel je ticket!

Krankzinnig Prijzenpakket

Op zowel de vrijdag als de zaterdag komt er een dagwinnaar naar voren die sowieso een Coravin Pivot Wijnsysteem en een goedgevuld wijnpakket in de wacht sleept. De beste van de twee dagwinnaars krijgt de absolute bekroning en ontvangt het onderstaande (bizarre) pakket aan prijzen:

WaaG je een Kans?

Schaf dan hieronder een ‘apart deelnameticket’ om mee te doen. Je krijgt eerst een korte masterclass blindproeven van de heren, waarin ze je de proeftechniek leren toepassen (‘Systematic Approach to Tasting Wine’). Daarna begint het echte werk en proef je 3 onherkenbare wijnen. 

Weet jij de juiste druif, het juiste gebied en de juiste leeftijd van de wijn te raden in een zo kort mogelijke tijd (multiple choice en een open vraag voor bonuspunten)? Grote kans dat jij je als dé kampioen mag kronen.

VOlg ONS: