Hoe komt het dat jullie een andere locatie hebben?

Bij het organiseren van een festival komt veel kijken. Veel communicatie en geregel met allerlei gemeentelijke burelen en loketten is daar een onderdeel van. Helaas betekent dit zo nu en dan ook leven met onduidelijkheden en miscommunicatie.

Na een eerdere ‘positieve go’ voor onze locatie in Het Park werd op een later moment door hogere hand besloten dat er toch geen vergunning werd verleend voor onze plek in Het Park. Ook al waren de condities (spreiding events/omgang met het terrein/etc.) hetzelfde als vorig jaar, het nieuwe festivalbeleid betekent dat er minder evenementen mogen worden gehouden in een bepaalde tijd/bepaald seizoen in Het Park. Helaas waren wij daar de dupe van en mochten wij dit jaar niet terugkeren.

Na veel veldonderzoek en hectische tijden kwamen wij uit bij het Drijvend Paviljoen en was het mogelijk om de kade en het aangrenzende groen er ook bij te betrekken. Dit betekent een nieuwe, unieke locatie op en aan het water. Met het gezicht in de zon hangend op de kade en uitkijkend over het ‘drijvende bos’ terwijl de programmering, de wijn, de spijzen natuurlijk zijn wat jullie van ons gewend zijn.

Op dus naar een geweldige derde editie en fantastische dagen. Wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in!

Proost alvast,

Team RYPP Wijnfestival