Hieronder vind je alle informatie m.b.t. RYPP Wijnfestival 2022. Heb je nou toch nog een vraag, gebruik dan het contactformulier onderaan deze pagina. We komen er dan z.s.m. bij je op terug.

Openingstijden

RYPP Wijnfestival 2022 vindt plaats op de volgende data:

Vrijdag 14 oktober: 17:00 – 00:00

Zaterdag 15 oktober: 12:00 – 00:00

Zondag 16 oktober: 12:00 – 22:00

Bereikbaarheid

We vieren ons feestje ditmaal in de Schiecentrale. Gevestigd in het Lloydkwartier in Rotterdam. De Schiecentrale kun je vinden op de Sint-Jobsweg 116 (klik hier voor navigatie).

Betalen Op het Festival

We hebben al een tijdje afscheid genomen van de (plastic) festivalmunten. Er kan direct en overal met de pinpas betaald worden. We zijn ‘pin only’ dus. Zo kom je er thuis nooit meer achter dat je nog een rits munten in je broek of tas hebt zitten. Daarnaast hoef je dus ook niet meer in de rij te staan voor de muntenbalie en kun je gelijk aan de slag waar je voor komt: lekkere wijnen proeven!

Glaswerk

Omdat wij van mening zijn dat je wijn echt moet proeven uit een echt glas, hebben wij de grootste moeite gedaan om dit te bewerkstelligen (daar waar dit niet vanzelfsprekend is op festivals in Rotterdam). Op de wijnglazen op RYPP Wijnfestival rust een speciaal veiligheidscertificaat, wat betekent dat het glas verpulverd als deze op de grond valt.

Je ontvangt bij binnenkomst je eigen wijnglas. Je wordt geacht deze je hele bezoek bij je te houden. Er zijn punten om je glas te spoelen. Wil je nu terug van een dikke rode wijn naar een delicate witte wijn, snappen wij ook dat je dit liever uit een schoon glas wilt drinken. Vraag dan even aan de standhouder voor een nieuwe.

Kinderen / JOngeren

Kinderen t/m 16 jaar mogen gratis naar binnen. Ook is het festivalterrein goed toegankelijk voor de allerkleinsten. Er is zelfs een ‘speelhoekje’ voor je kroost op ons festival. Waarbij jij ze van een afstandje in de gaten kunt houden terwijl je geniet van je wijn.

Let wel: RYPP Wijnfestival kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor het toezicht op de aanwezige kinderen.

Alcoholcontrole onder de 18: ook bij ons geldt dat er geen alcohol wordt verstrekt aan kinderen/jongeren onder de 18. Kinderen onder de 18 zullen bij binnenkomst een Nix18 bandje omkrijgen.

OV & Fiets

Wij raden ten zeerste aan om met de fiets te komen! Er is genoeg mogelijkheid om de fiets kwijt te kunnen voor de deur en het is voor jou en je medemens wel zo veilig.

Zie je dat fietsen toch niet zo zitten? Kom dan met het openbaar vervoer. Het festival is zeer goed bereikbaar met zowel de metro (halte Coolhaven) als met de tram (lijn 8 & 18; halte Pieter de Hoochweg is vrijwel voor de deur).

Plan je reis via OV9292.

Parkeren

Ben je met de auto en wil je parkeren in de buurt van het festival? Dan kan dat in de Q-Park ‘Schiecentrale’ Parkeergarage. Kom niet voor verrassingen te staan vanwege het hoge tarief. Naast de factor veiligheid is het dus ook nog beter voor je portemonnee om met de fiets of het OV te komen.

FOtOgrafie

Het kan zijn dat je op RYPP Wijnfestival van je wijntje aan het genieten bent en je (toevallig) op de foto wordt gezet door één van onze fotografen. Bij betreden van ons festivalterrein geef je automatisch toestemming om je vast te laten leggen. Maar wees gerust, we gebruiken de foto’s alleen voor onze eigen verslaglegging.